Какво е ESET PROTECT

ESET PROTECT (v.8) ви дава възможност за отдалечено управление на продуктите на ESET, намиращи се на крайните работни станции, сървъри и телефони от едно централизирано място. Чрез конзолата можете отдалечено да инсталирате решенията на ESET, да прилагате политики, да стартирате различни задачи и да наблюдавате състоянието на крайните работни станции. Може да разгледате допълнителна информация за архитектурата на ESET PROTECT от тук.

ESET PROTECT се състои от няколко компоненти, които се допълват и работят заедно:

 1. ESET PROTECT Server: Сървъра може да бъде инсталиран на Windows или на Linux, под формата на Virtual Appliance. Той отговаря за комуникацията с различните агенти както и да събира информация, която запазва в базата данни.

 2. ESET PROTECT Web Console: Това е главният интерфейс, чрез който се управляват крайните работни станции. Той показва различна информация за статуса на различните компютри по мрежата и чрез него може да прилагате политики и задавате таскове. Достъпва се чрез уеб браузър след като бъде инсталиран ESET PROTECT сървъра, и също така може да бъде отворен към Интернет, за да бъде достъпен и извън локалната мрежа, в която е бил инсталиран.

 3. ESET Management Agent: ESET Management Агента установява връзката между ESET PROTECT сървъра и крайния компютър. Агента трябва да бъде инсталиран, за да има комуникация между сървъра и крайната работна станция. Той събира информация за машината като хардуер/инсталирани приложения/операционна система и т.н. Не заема място за лиценз при инсталация и също така може да бъде инсталиран дистанционно чрез конзолата или ръчно.

 4. Rogue Detection Sensor: ESET PROTECT Rogue Detection (RD) сензора позволява засичането на компютри по мрежата, които не са управлявани от конзолата или нямат инсталиран агент на тях. Тази информация се изпраща на сървъра. С този сензор можете изключително лесно да добавяте нови машини към ESET PROTECT инфраструктурата. Също така сензора запомня машините, които са били открити веднъж и няма да ги показва повторно.

 5. Apache HTTP Proxy: Модул, който може да бъде използван в комбинация със сървъра да:

  • Разпределя ъпдейти към крайните компютри и инсталационни пакети към агента.

  • Препраща комуникация от агента към сървъра и обратно.

 6. Mobile Device Connector: Компонент, който позволява управление на мобилни устройства с ESET PROTECT, което ви позволява да управлявате мобилни устройства (Android и iOS) и да администрирате ESET Endpoint Security за Android.

 7. ESET PROTECT Virtual Appliance: Преконфигуриран CentOS, съдържащ инсталиран ESET PROTECT, предназначен за виртуална среда.

 8. Mirror Tool: Mirror инструмента е нужен при подновяване на модулите на антивурсния продукт в офлайн среда. Ако крайните компютри са в напълно изолирана среда и няма как да се подновят, с този инструмент може да свалите нужните ъпдейти от ESET и да ги съхраните и приложите локално.

 9. ESET Remote Deployment Tool: Този инструмент може да се използва за дистанционно инсталиране на All-In-One пакети, създадени от уеб конзолата.

 10. ESET Business account: Нов портал за управление на лицензи за ESET бизнес продукти. Използва се както и за добавяне на нови лицензи, така и за управление/деактивиране на стари.

 11. ESET Enterprise Inspector: Endpoint Detection and Response (EDR) решението на ESET. Предоставя изключително детайлна информация за това какво се случва по мрежата както и на крайните работни станции.

 

Свързани материали