Локална инсталация на ESET Managament Agent чрез изтегляне от нашия сайт

ESET Management Agent осъществява комуникацията между крайните станции, компонентите на ESET PROTECT и сървъра ESET PROTECT. ESET Management Agent трябва да бъде инсталиран на всички крайни работни станции, върху които има инсталиран компонент на ESET PROTECT или ESET Endpoint продукт.

Необходими потребителски разрешения

Тази статия предполага, че имате съответните права за достъп и разрешения за изпълнение на задачите по-долу.

Ако използвате администраторския потребител по подразбиране или не можете да изпълните задачите по-долу (опцията не е налична), създайте втори потребител на администратор с всички права за достъп.

Инструкции

 1. На крайната работна станция, влезте в страницата на ESET, от която да свалите ESET PROTECT Standalone installers.

 2. В секцията Configure download отбележете вашият избор и изберете Download.

  • ESMC component: Изберете Agent.

  • Operating system and Bitness: Изберете операционната система на клиентския компютър.

Поддържани операционни системи за ESET Management Agent

Някои по-стари операционни системи може да не се поддържат с най-новата версия на ESET Management Agent. Вижте статията за информация как да изтеглите по-стара версия на ESET Management Agent.  3. Кликнете два пъти върху изтегления .msi файл и изберете Next за да продължите с инсталацията.4. Приемете End-User License Agreement и изберете Next.5. Изберете Next. Ако не сте съгласни да се изпращат доклади за сривове и телеметрични данни до ESET, премахнете отметката до Participate in product improvement program. Ако отметката не е премахната, до ESET ще се изпращат доклади за сривове и телеметрични данни.

 

6. Посочете Server host (име или IP адрес) и Server port на вашия ESET PROTECT Server (портът на сървъра по подразбиране е 2222). Ако използвате друг порт, заменете порта по подразбиране с вашия персонализиран номер на порт. Ако използвате прокси за връзка между агент и сървър, можете да конфигурирате тази връзка, след като поставите отметка в квадратчето Use Proxy.

 

7. Изберете типа инсталация, която предпочитате Server assisted installation или Offline installation.


Server assisted installation

Не използвайте потребител с двуфакторно удостоверяване

Не можете да използвате потребител с двуфакторно удостоверяване за инсталации, подпомагани от сървъра.

За да инсталирате агента на ESET Management на компютър с потребител с двуфакторно удостоверяване, разрешете инсталиране с помощта на сървъра от друг потребител и се уверете, че потребителят има следните разрешения:

 • Използвайте разрешение за Certification Authority, който е подписал сертификата на партньор на сървъра, и разрешение за използване за поне един партньорски сертификат. Ако такъв сертификат не съществува, потребителят ще се нуждае от разрешение за писане, за да създаде нов.

 • Разрешение за писане за статичната група, където потребителят иска да добави компютъра.

За повече информация вижте темата.


Клиентския компютър трябва да може да комуникира с ESET PROTECT Server през мрежата.

 1. Изберете Server assisted installation и кликнете върху Next. 2. Въведете Username и Password, които използвате, за да достъпите до вашата ESET PROTECT уеб конзола, за да позволите на агента да изтегля актуализации и нови сертификати.
  За да влезете като потребител на домейн, поставете отметка в квадратчето до Log Into Domain. Кликнете върху Next и след това кликнете върху Yes, за да приемете сертификата на сървъра. 3. Изберете Do not create computer (computer will be created automatically during the first connection) или Choose custom static group. 
  Ако кликнете върху Choose custom static group, ще можете да изберете от списък със съществуващи статични групи в ESET PROTECT. Компютърът ще бъде добавен към избраната от вас група. Кликнете върху Choose custom static group и от падащото меню изберете подходящата статична група за клиентския компютър.

   

 4. Следвайте стъпките на екрана, за да завършите инсталацията. За да проверите дали агентът работи правилно, проверете регистъра на състоянието, намиращ се на адрес: 
  C:\ProgramData\ESET\RemoteAdministrator\Agent\EraAgentApplicationData\Logs\status.html.


Offline инсталация:

Крайната работна станция няма връзка с сървъра ESET PROTECT. Преди да предприемете offline инсталация, уверете се, че на компютъра имате наличен Agent certificate.

Peer сертификати и CA-та който са създадени по време на инсталацията по подразбиране се запазват в статичната група All.

 

 1. Изберете Offline installation и кликнете върху Next.

 

2. Отворете уеб конзолата ESET PROTECT във вашият браузър и влезте в профила си.
Изберете More → Peer Certificates. Изберете сертификата, които искате да използвате за тази инсталация и изберете Export. Прехвърлете експортирания сертификат до клиентския компютър, използвайки преносимо устройсвто или друг метод по ваш избор.

 

3. Отново изберете More → Certification Authorities. Изберете Certification Authority и изберете Export Public Key. Прехвърлете експортирания CA сертификат до клиентския компютър.

 

4. По време на инсталацията на агента кликнете върху Browse до Peer certificate. Отидете до сертификата, който искате да използвате за тази инсталация и изберете Open. По същия начин добавете Certification Authority. Изберете Next.

 

5. Следвайте стъпките на екрана, за да завършите инсталацията. За да проверите дали агентът работи правилно, проверете регистъра на състоянието, намиращ се на адрес: 
C:\ProgramData\ESET\RemoteAdministrator\Agent\EraAgentApplicationData\Logs\status.html.


Ако предприемате нова инсталация на ESET PROTECT, продължете с разпространение на ESET Endpoint продукти на клиентските ви компютри.

Съобщение за грешка “Error 1603” по време на инстлация на ESET Management Agent

Възможно е по време на инсталирането на ESET Management Agent да се показва известие “Error code 1603- Installation ended prematurely". Използвайте следните стъпки за отстраняване на неизправности, за да отстраните тази грешка:

 • Ако стартирате инсталационния файл от споделено място/папка, копирайте файла върху локалния диск и опитайте да инсталирате отново.

 • Когато стартирате инсталатора, кликнете с десния бутон върху него и изберете Run as Administrator.Ръководство на английски език: Download the ESET Management Agent from the ESET website

Свързани материали